Wellicht ken je het gebruik van de ‘jaarheilige’ al; een hemelse vriend en voorspreker voor het nieuwe jaar. Zo niet, in bijgaande uitleg wordt uitgelegd wat een jaarheilige is én hoe je er een kiest (of de heilige jou kiest 😉 ) voor dit nieuwe jaar.


Het leukste is om ‘ouderwets’ de heiligenkaartjes uit het document uit te printen, uit te knippen, in een mandje te doen en er vervolgens zonder te kijken een heiligenkaartje uit te trekken. Er zijn 36 verschillende kaartjes dus leuk om met het hele gezin, familie, vriendengroep, misdienaarsgroep, communicantjes etc. te doen.
De overblijvende heiligenkaartjes kun je bijv. gebruiken als ‘prentje’, om aan iemand te geven, als boekenlegger te gebruiken of om te bewaren voor het jaar er op.

In plaats van printen en knippen liever digitaal kiezen uit de RK Kids heiligenplaatjes? Klik dan hiernaast op ‘generate’. Tel vervolgens in de heiligenplaatjes tot het nummer wat als resultaat is verschenen. Dát is dan je jaarheilige!

Komt er als ‘result’ bijvoorbeeld ’14’ te staan, dan tel je tot de 14e heilige op de kaartjes: je jaarheilige is in dat geval de H. Theresia van Lisieux.